Welcome to

The beauty blog

Home / Uncategorized / Overhemden van het merk Arrow  

Overhemden van het merk Arrow  

arrow-shirts

Wel eens gehoord van het overhemd merk Arrow? Arrow overhemden zijn zeer bekend geworden door de film “The Great Gatsby” uit 2013. In deze film wordt een replica getoond van een advertentie die in 1922 op Times Square geplaatst werd. Daarna vielen de Amerikaanse vrouwen massaal in zwijm bij het zien van de Arrow Collar Man. Hierdoor bevat elke illustratie van Arrow een man met een pijl. Deze is terug te vinden in of op de kraag van het overhemd

Arrow het populairste overhemd in de Verenigde staten

Sinds dien is Arrow één van de populairste merken voor overhemden in de Verenigde staten. Dit merk heeft een boeiende geschiedenis. Rond het jaartal 1820 ontwikkelde Hannah Montague de eerste Arrow overhemden. Dit waren overhemden met een afneembare kraag. Een geweldig idee vonden de huisvrouwen van toen want ze hoefden hierdoor de overhemden van hun man veel minder vaak te wassen, enkel de kraag wassen volstond meestal al! De overhemden met de afneembare kraag bleven populair tot begin van de twintigste eeuw. Na de Eerste Wereldoorlog werden deze overhemden niet meer gemaakt. De inmiddels nieuwe fabrikant Cluet, Peabody & Co ruilde de afneembare kraag om voor zachte kragen voor extra comfort.

Arrow overhemden in Europa

In Europa werd het Arrow overhemd in 2010 pas geïntroduceerd. De Amsterdamse divisie van de Philips-Van Heusen Corporation beheert sindsdien de merkrechten. Net als de merkrechten van Tommy Hillfiger, Calvin Kleine en IZOD. De eerste collectie die getoond werd op de Pitti Uomo Modebeurs in Italië bestond uit geklede en meer formele overhemden maar ook uit casual overhemden.

Arrow overhemd kopen

Op de website van hemdvoorhem.nl kunt u dankzij de uitgebreide collectie met enkele klikken een prachtig Arrow overhemd bestellen en laten thuisbezorgen. Elk seizoen worden de mooiste overhemden opgenomen op de website. Maar ook de klassieke Arrow overhemden blijven in het aanbod bestaan.  Ook overhemden van andere merken worden hier verkocht. De overhemden worden op een overzichtelijke manier getoond waardoor het zoeken naar uw gewenste product eenvoudig en snel verloopt.

>> <<