Welcome to

The beauty blog

Home / Woning / Mijn 3 favoriete accessoires

Mijn 3 favoriete accessoires

Accessoires zijn onontbeerlijk. Ze geven een impressie van onze smaak, vertegenwoordigen onze levenswijze en ons gevoel van subtiliteit. Een accessoire is een echte finishing touch. In huis is een accessoire de manier om een persoonlijk toon aan het interieur te geven. Juist de accessoires geven sfeer aan een ruimte. Een elegant tafelkleed of een vintage ijzeren stoel kan net dat element zijn dat je huis helemaal af maakt. De kleine details zijn belangrijker dan ooit.

Finesse

Oorspronkelijk is een accessoire een niet-noodzakelijk object, dat afhankelijk is van de context. Bij kleding zijn het vooral versierselen, die een meerwaarde bieden aan de gehele outfit. Zo is het in principe ook met het interieur. Het geeft de finesse aan, de stijlvolle puntjes op de i, die het huis compleet maken. Accessoires zijn vaak bedrieglijk klein en eenvoudig, maar zorgen voor veel verschil. Wel of geen kralengordijn plaatsen kan een wereld van verschil betekenen. Het plaatsen van een spiegel met een houten frame kan een ruimte diepgang geven. Een schilderijtje aan een muur kan een bepaalde hoek speels maken. Met woonaccessoires creƫer je een echt thuis.
We zetten onze eigen favoriete accessoires op een rij.

Meubels

Meubels vormen de ideale accessoires. Dit komt omdat ze functioneel zijn en tevens een stijlelement. Een poef, spiegel, lamp, een laag kastje, een voetkussen voor het bankstel, een plantenbak, krukken, een bijzettafeltje; ze vormen een ongekende representatie voor jouw stijl. Ze maken dat jij je thuis voelt en versterken de sfeer in huis. Meubels hoeven niet statisch te zijn. Door mooie vormen of het gebruik van bijvoorbeeld kleedjes, kun je meubels feilloos perfectioneren. Zo passen ze ideaal in elke huisstijl.

Decoratie

Zonder verfraaiingen zou het leven verdacht saai zijn. Decoratieve elementen kunnen speelsheid, frisheid en bezieling geven aan het interieur. Door fijne kleurcombinaties of originele materialen kun je de woning verrijken. Overigens is decoratie in huis onderhevig aan een voorname keuze, want er is een zeer ruime keuze aan materiaal, grootte, patronen en zwaarte. Zodoende zijn de mogelijkheden eindeloos. Vintage, landelijk, modern, klassiek; op elk gebied zijn er tal van accessoires te vinden. Denk aan kleurrijke manden, fraaie dienbladen, kaarshouders, vloerkleden, wandkleden, kussens, kisten, potten en zelfs ladders. Decoratieve elementen kunnen de ruimte subliem verfijnen.

huis decoratie

Lifestyle

Geen accessoire zonder persoonlijkheid. Elementen in huis moeten uit de persoonlijke interesse of uit de eigenheid komen. Tradities of cultuur zijn hierin een kernelement. Juist deze accessoires maken de meeste impact. Een scrapmetal keukengerei-houder, een houtsnijwerk uit Zuid-Amerika, een Barok beeldje, een oud telraam, een versleten muziekinstrument, een printblokje of een sculptuur; het zijn componenten met een verhaal, met persoonlijkheid. Deze decoratieve elementen maken dat een interieur een echt karakter krijgt. Het accentueert de eigen lifestyle en drukt een stempel op de sfeer in huis.

 

>> <<