Welcome to

The beauty blog

Home / Uncategorized / Badkamerverlichting

Badkamerverlichting

Verlichting van de badkamer

In een badkamer veel tijd doorgebracht. Het is een ruimte met verschillende doeleinden. Het is niet alleen om een snelle douche te nemen, maar ook een ruimte waar je kunt relaxen in bad, je je kunt scheren, make-up op doen of om lenzen in te doen.

Het is dus belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Je moet je kunnen ontspannen in zacht licht, maar ook handelingen kunnen verrichten waar veel licht bij nodig is.

 

Welke soorten verlichting zijn er

Er zijn veel soorten lampen, modellen en stijlen mogelijk als badkamerverlichting. Het is belangrijk om te kijken welke soort verlichting op welke plek moet komen om het beste resultaat te hebben.

– Wandlamp : Deze wordt vaak aan de muur, boven een spiegel of medicijnkastje bevestigd. Het merendeel van de wandlampen zijn langwerpig en geven indirect licht.

– Plafondlamp : Bijna in elke badkamer is er een plafondlamp. Het voordeel is dat het niet in de weg hangt. Het geeft een indirect en verspreid licht. De kap is meestal van matglas.

– Sfeerverlichting : Het is door LED verlichting mogelijk om sfeer te creĆ«ren in de badkamer. LED verlichting is er in verschillende kleuren. Er zijn strips met LED verlichting die kunnen veranderen van kleur of je kunt instellen in de kleur waar je je op dat moment prettig bij voelt.

– Inbouwspots : Veel badkamers hebben inbouwspots. Spots zijn er in veel soorten. Het is een ideale verlichting om in het plafond te bevestigen. Vaak zitten er in badkamermeubels ook ingebouwde spots, erg makkelijk bij het aanbrengen van make-up of scheren.

 

Veiligheid bij badkamer verlichting

Omdat een badkamer vochtig is, moet er zeker gelet worden op de veiligheid, want water en elektriciteit samen is geen ideale combinatie. Een badkamerlamp moet een IP waarde hebben. Hoe hoger de waarde is van de lamp, hoe beter het tegen water en vocht kan. Verlichting met IP 21 kan gebruikt worden bij de wastafel. Lampen met IP 44 gelden vaak als norm voor de verlichting in de badkamer in het algemeen. Lampen met IP 65 kunnen echt in de nabijheid van water geplaatst worden.

 

Directe en indirecte verlichting

Directe verlichting is nodig op plaatsen waar er veel licht nodig is zoals bij een spiegel. Indirecte verlichting is de basisverlichting. Zorg dat het voltage van de directe verlichting niet te hoog is omdat dit voornamelijk bij spiegels verblindend kan zijn.

Als je inspiratie op wilt doen voor badkamerverlichting bezoek dan Directlampen.nl voor een mooi aanbod!

Badkamerverlichting

>> <<